#hét receptje

A hét receptje: félórás ebéd pulykából
 

A hét receptje: félórás ebéd pulykából

Nem túl divatos madáralkatrész a pulykacomb. Igaz, hogy viszonylag olcsó, de elég ronda a bőre, és nem is lehet olyan ropogósra sütni, mint a csirke-, kacsa- vagy libacombot. Meg aztán ott vannak a szívós inak. Ki tudja, meddig kell főzni. Hogy akkor miért ajánljuk?

Megyeri Zsuzsanna Megyeri Zsuzsanna

A hét receptje: Télies lepény
 

A hét receptje: Télies lepény

Haladunk a divattal, mi szerint a világkonyha az idén lepénypárti. Úgy, hogy a hét receptjeként egy egyszerűen elkészíthető, tartalmas és nagyon ízletes sütnivalót választottunk.

Rapp Eszter Rapp Eszter


A hét receptje: Pompos
 

A hét receptje: Pompos

Ha akarjuk, ha nem, már megint csak pár hét van hátra az ünnepekig, amit az is jelez, hogy jártunkban-keltünkben egyre több karácsonyi vásárra bukkanhatunk. Ha a portékáknak ellen tudunk is állni, a forralt bornak, sült kolbásznak és pláne a pomposnak nemigen.

Rapp Eszter Rapp Eszter

A hét receptje: blondie
 

A hét receptje: blondie

A brownie, azaz a tömény, rettentően csokis sütemény, ami eredetileg az amerikai tűzhelyek szülötte, meghódította az egész világot. Ám, ha unjuk a barnát, váltsunk szőkére!

Rapp Eszter Rapp Eszter

A hét receptje: Márton-napi libasült
 

A hét receptje: Márton-napi libasült

Hogy tudta-e szegény, jámbor Márton, mekkora bajt hoz a libákra, amiért az óljukba bújva próbált, szerénységgel-alázattal kitérni a püspökké választás elől, arról a 4. század óta semmilyen írás nem tanúskodik. Ám az oktondi ludak igencsak megbánhatták, hogy gágogásukkal elárulva, a toursi püspöki székbe segítették. Azóta ugyanis nincs kegyelem, Szent Márton napján pecsenyévé kell válniuk.

-gy- -gy-

A hét receptje: kerek perec
 

A hét receptje: kerek perec

Hiányzik a kerek, a puha, a ropogós, a kicsi, a nagy, a magos, a sajtos, a sós. Mégsem mehetünk mindig moziba, csak a perec kedvéért, amit az ottani büféken kívül máshol nem nagyon majszolhatunk. De otthon miért is ne?

Rapp Eszter Rapp Eszter